Langtidshævede overskudsboller

Som kræver et minimum af overskud…

¼ pk gær
6 dl vand
2 tsk salt
2 dl hvedeklid
Cirka 650 gram hvedemel

Opløs gæren i vandet og ibland salt. Bland de øvrige ingredienser i med en ske til en klistret/klæg dej. Sæt skålen i køleskabet natten over. Klat bollerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 250 grader i 12-18 minutter. Bollerne skal være godt gyldne.

Grunddejen her kan tilsættes kogt spelt, rosiner, soltørrede tomater, kogte kartofler etc. Hvedeklid kan erstattes af havregryn, speltflager etc. Med andre ord findes der et hav af variationer – sørg blot for at dejen ikke bliver hverken for våd eller for tør under bearbejdningen.

TIP: En bagespartel i plastik til en tier er et genialt redskab til at hugge/skære den klistrede dej ud i mindre stykker, og til at rengøre bordet for dej, hvis du vælger at arbejde med dejen på et meldrysset bord.


Udgivet

i

af